Zorg & Welzijn

tell a friend

Werken in de sector zorg & welzijn is mensenwerk. Wanneer u kiest voor een opleiding in de sector zorg & welzijn, dan kiest u voor een waardevol beroepsveld. U werkt bijvoorbeeld bij mensen thuis of in een verzorgings- of ziekenhuis met ouderen, kinderen, gehandicapten of chronisch zieken. In de zorg zijn er allerlei maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. Zo vergrijst de Nederlandse bevolking. Veel gestelde vragen Zorg & WelzijnHierdoor is er steeds meer vraag naar deskundige zorgverleners, terwijl het personeelstekort groeit.


Opleidingen, cursussen en trainingen in de zorg

ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen heeft een breed aanbod aan opleidingen, cursussen en trainingen in de sector zorg en welzijn waarmee u alle nodige kennis en vaardigheden opdoet, die nodig zijn om in de sector zorg en welzijn te kunnen werken en waarmee u kunt inspelen op de genoemde ontwikkelingen.

Zo bieden wij diverse opleidingen op MBO niveau, maar ook functiegerichte trainingen en in-company bedrijfsopleidingen en -cursussen zoals Methodisch werken en Weerbaarheid in de zorg.


In het linkermenu vindt u de ons volledige opleidingsaanbod op het gebied van Zorg & Welzijn.


Coaching on the jobPraktijkgerichte opleidingen Zorg & Welzijn

Wanneer u al werkt binnen een zorgorganisatie, maar nog geen gediplomeerd verzorgende bent, dan is coaching on the job een goede keuze. Samen met uw werkgever wordt bekeken over welke vaardigheden u al beschikt en welke u nog moet leren. Dit wordt beschreven in een persoonlijk ontwikkelplan. De opleiding heeft als extra deelkwalificatie “begeleiden” uit de opleiding MBO SPW niveau 2.

 

Ervaringscertificaat (EVC)
Voor sommige opleidingen is het mogelijk om via EVC vrijstellingen te krijgen. Bij het ervaringscertificaat wordt gekeken over welke kennis en vaardigheden de deelnemer al beschikt door bijvoorbeeld eerdere opleidingen of werkervaring.

Vaccinatie Hepatitis B
Voor (aankomende) werknemers binnen de zorg wordt vanuit de overheid en de zorgorganisaties steeds meer de verplichting gesteld, dat stagiaires of werknemers zijn ingeënt tegen het Hepatitis B virus. De verantwoording voor het vaccineren ligt bij de deelnemer, stagiaire of werknemer. De werkgever is verplicht om werknemers die in contact kunnen komen met bloed, in de gelegenheid te stellen om zich te laten inenten tegen Hepatitis B. Een organisatie kan/mag deelnemers, stagiaires of werknemers weigeren die niet zijn ingeënt.

 

IntakegesprekWerken in de sector Zorg & Welzijn
Voor de opleidingen Zorg & Welzijn geldt dat u zich met het invullen van het aanmeldingsformulier aanmeldt voor een intakegesprek. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden. U wordt uitgenodigd voor een intakegesprek en aan de hand hiervan wordt bepaald of u in aanmerking komt voor eventuele vrijstellingen. Er wordt bekeken over welke kennis en vaardigheden u al beschikt door bijvoorbeeld eerdere opleidingen of werkervaring. Hierdoor kunt u de opleidingsduur verkorten en kunt u de opleiding versneld volgen.

Team Zorg & Welzijn
Heeft u vragen over een opleiding of cursus in de sector Zorg & Welzijn of wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met de medewerkers van het team Zorg & Welzijn. U kunt ons bereiken via telefoonnummer (058) 233 99 66 of per e-mail zorg@friesepoort.com

 

 
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen is dé opleider voor de zakelijke en particuliere markt.
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen tel (058) 233 99 66 info@friesepoort.com www.friesepoort.com